Hokej: Poprad v novej sezóne aj s mladými navrátilcami zo zámoria

23.07.2007 Celý región

Poprad 23. júla (TASR) - Odpočinutí po trojtýždňovom voľne vykorčuľovali v pondelok na ľad hokejisti HK Aquacity ŠKP Poprad, ktorí pod vedením hlavného trénera Františka Hossu odštartovali poslednú fázu prípravy na ...
Podtatranci začali s prípravou na konci apríla a v rámci nej absolvovali týždňové sústredenie na chorvátskom ostrove Krk. Za sebou majú aj kondičné túry vo Vysokých Tatrách či hodiny strávené v posilňovni.
Do novej sezóny vstúpia kamzíci so siedmimi novými akvizíciami, najvýraznejšou z nich je brankár Miroslav Šimonovič zo Zvolena. Po odchode trojice gólmanov (Kamil Jarina, Stanislav Kožuch, Radovan Hurajt) sa vedenie Popradu rozhodlo zaplátať uvoľnené miesto aj Júliusom Hudáčkom zo Spišskej Novej Vsi. Káder posilnilo i trio českých hokejistov - obrancovia Marek Dora, David Turoň a útočník David Vrbata. "Z radov našich odchovancov pôsobiacich v nižších zámorských súťažiach sa do Popradu vracajú slovenskí reprezentanti do 20 rokov Dávid Buc a Michal Korenko. Okrem nich pribudlo do tímu aj sedem hráčov z juniorky, " povedal riaditeľ klubu Tibor Turan. Zo severu Slovenska medzičasom odišli útočníci Miroslav Štolc, Martins Cipulis a v samom závere sezóny aj obranca Aleksandrs Jerofejevs.
Popradčania odohrajú v lete deväť prípravných zápasov, vrátane troch v rámci jubilejného 60. ročníka Tatranského pohára, ktorý privítajú 22. - 25. augusta na domácom ľade.
Program prípravných zápasov:
utorok 7. augusta Nowy Targ (v), piatok 10. augusta Nowy Targ (d), utorok 14. augusta Liptovský Mikuláš (v), piatok 17. augusta Liptovský Mikuláš (d), 22. - 25. augusta Tatranský pohár v Poprade (streda 22. augusta Slovan, štvrtok 23. augusta Vítkovice, sobota 25. augusta zápas o umiestnenie), 28. augusta Zvolen (v), 31. augusta Zvolen
 

Vyberte región